DİN GÖREVLİLERİNDE OLMASI GEREKEN AHLAKİ VE MESLEKİ ETİK KURALLARININ ÖĞRENCİLERE KAZANDIRILMASI

Din görevlilerinde olması gereken ahlaki ve mesleki etik kuralları öğrencilerimize ilçemiz kültür merkezinde yapılan etkinlikte il baş vaizimiz sayın İbrahim Kurt din eğitimi ile ilgili bilgilendirme yaparak hâl ve tavrıyla da öğrencilerimize örnek olmuştur. Bunun yanında özellikle Hitabet ve mesleki uygulama dersinde din görevlilerinde olması gereken nitelikler konusunda detaylı bilgi verildi. Öğrencilerimizde bu etik ve ahlaki kuralların kazanımlarını gerçekleştirebilmek için din hizmeti uygulamaları yaptırıldı. Ramazan ayı içerisinde namaz kıldırma, mukabele okuma müezzinlik yapma uygulamaları yaptırılarak öğrencilerimizin cemaat ile iletişime geçmeleri sağlandı. Mesleki uygulamaları gerçekleştiren öğrencilerimiz din görevlilerini bizzat gözlemleyerek mesleki etik kurallarını tecrübe etmeleri sağlandı. Kur'an-ı Kerim dersinde bu konuyla alakalı ayetler okunarak öğrencilerimizle sohbetler edildi.

09-05-202209-05-202209-05-202209-05-2022

Yayın: 09.05.2022 - Güncelleme: 09.05.2022 16:49 - Görüntülenme: 165