Mrt

Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 11. Sınıf öğrencisi İsmail Hakkı GARPARSLAN " Genç Bilaller Ezan Okuma " yarışmasında bölge 1. cisi olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

25 Mart 2022 Cuma günü Kırıkkale ili Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen 1.Bölge finalinde; Kırıkkale, Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinden gelen İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ezan-ı Şerif 'i en güzel şekilde okumak için kıyasıya yarıştılar.

"Genç Bilaller Ezan Okuma" yarışmasında ilimizi temsil eden Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi İsmail Hakkı GARPARSLAN, 1. Bölge finalinde rakiplerini geride bırakarak bölge 1. cisi olmuştur. Bu sayede mayıs ayı içerisinde yapılacak olan " Genç Bilaller Ezan Okuma " yarışması, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

EĞİTİM ORTAMLARININ GÜZELLEŞTİRİLMESİ ÇALIŞMALARI

İlim, hikmet, sanat ve spor alanlarında rol model olacak ve olan örnek şahsiyetlerin isimleri, dersliklere, okul koridorlarına, atölye, salon ve mescit gibi alanlara verilmesiyle ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı oluşturuldu. Bu amaçla okulumuz içerisinde öğretmenler ve öğrencilerle duvar panoları, kapı giydirmeler, afiş faaliyetlerİ yapılmıştır.

Mrt

Öğrencilerin milli ve manevi değerlerini geliştirmek amacıyla "kültür-edebiyat kulübünden" seçilen öğrencilerle unutulmaz şairlerimiz Necip Fazıl, Yahya Kemal ve Sezai Karakoç isimler ön plana çıkarıldı. Yukarıda ismi geçen şairlerin hayatları, eserleri ve edebi kişilikleri tanıtılmak süreniyle etkinliğe başlanmış olup ders öğretmeni ve kulüp öğrencileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca ismi geçen şairlerimizin kaleminden çıkan ve dillere pelesenk olmuş bazı şiirleri üzerine konuşulmuş; şairin okuyucuya ulaştırmak istediği mesajlar yorumlanarak tartışılmıştır. Bu şairlerimize ait "Sessiz Gemi, Mona Rozo ve Çile" adlı şiirleri ezberlemeleri sağlandı

OKULLARDA BERABERLİĞİN SAĞLANMASI VE ORTAK BİR KÜLTÜRÜN OLUŞMASININ ÖNEMİ

Okul kültürünün oluşmasinda, kardeşlik bilincinin sürdürülmesinde ve öğretmenler arasinda  beraberliğin sağlanmasinda okul yöneticilerine ve öğretmenlere önemli görevler düşmektedir. Anma ve kutlama törenleri, sosyal aktiviteler, turnuvalar, piknik ve yemek programlari öğretmenler arasinda sinerji oluşturan, beraberliği artıran ve ortak bir kültürün sağlanmasına katkı sağlayan programlardır. Bu açidan Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecileri ve öğretmenleri olarak il ve ilçemizin imkanlarindan faydalanarak bu  faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetlerin okul ortamina heyecan  ve enerji olarak katkı sağladığını gözlemledik. İlerleyen süreçlerde bu sosyal aktivitelerin artırılmasını kararlaştırdık.

HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN

Okulumuz öğrencileri ilçemiz belediye ''Beyaz Masa'' birimi ile ortaklaşa ''Hepimiz Birimiz İçin'' adlı projemizi uygulamaya başlatmıştır. Bu proje ilçedeki yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ile bir araya gelerek onlara kitap okumaktadır. Böylece Öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığı gelişken, proje kapsamındaki yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza da keyifli bir vakit geçirilmesi sağlanmaktadır.

Bu proje kapsamında öğrencilerimiz topluma hizmet kapsamında özel gereksinimli bireyler ile okuma çalışmaları yaparak topluma katkı becerilerini geliştirirken aynı zamanda kişilik temelleri sağlam, kültürlü ve yaşadığı topluma katkıda bulunan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

ÖRNEK VAAZ VE HUTBELERİN GÖSTERİMİ VE UYGULAMASI ÇALIŞMASI

Öğrencilerin mesleki alanlarının en önemli kısmı olan vaaz ve hutbe irşad etme kısmı öğrencilerin kendilerini bilgi birikimi, hitabet sanatının incelikleriyle donatmalarının yanı sıra vaaz ve hutbe konusunda örnek teşkil edecek kişileri dinlemeleri ve bizzat kendilerinin bu alanlarda uygulamalı çalışmalar yapmaları ile geliştirilebilecek bir alandır. Bunlar göz önünde bulundurularak öğrencilerimize akıllı tahta üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'ın örnek bir vaazı izletilmiştir. Ayrıca sınıflarda öğrencilerden vaaz ve hutbeler dinlenmiştir. Bu yolla öğrenciler teorinin yanında pratik yaparak da bu alanda tecrübe kazanabilmektedirler.